På denne siden finner du opplysninger som omhandler dykkerklubbens luftfyllinger.

006_01

For å få fyllt luft hos oss må du vise til godkjente dykkerflasker. Om du er medlem med luftkort  så legger vi inn ditt mobilnummer slik at du får tilgang til panelet anytime. Fyllepanelet er enkelt å bruke og krever lite opplæring på. Er du usikker på hvordan panelet fungerer så står mitt telefon nummer på døren.

Vi har to kompresorer som i klubben.

  • Hovedkompressor er en ColtriSub Mch16/ET Compact. Det er denne som står i Fyllebua og er koblet til fyllepanelet. Coltrien ble fullstendig overhalt i 2013 med skifte av blokk. Så den er så godt som ny.
  • Den andre er en Bauer marine 140. Den er blitt brukt tidl. som reservekompressor mens Coltrien var under reperasjon. Planen for denne er å få mulighet til å bruke den i  Mannefjord.

Fra fyllepanelet kan det kan fylles 200 og 300bar. Maks er 4 flasker av gangen.
Antall og størrelse på flaskebanker er

  • 4x50L – 300bar
  • 2x50L – 200bar.

kompressorBruksanvisning for fyllepanel henger ved panelet. Det kan også lastes ned her.Fyllepanel.
Husk å skrive i loggarket (Henger også ved siden av panelet). Er det tomt for ark så ta kontakt med ansvarlig (Se over).

Luftkvalitet er viktig hos oss. Vi har et ekstra filter montert for å sørge for god luftkvalitet. Tester blir kjørt min. en gang i året. Du finner også de siste resultater på veggen over panelet.

For Nitrox fyllinger bruker vi et Continox panel. Dette er det kun godkjente blendere i klubben som har tilgang til. Så om du skal ha nitrox så si i fra til en blender, eller til meg på forhånd. På den måten så får vi ordnet fyllinger før klubbturer uten at det kommer i veien for de som skal ha vanlig luft.
Skal du ha dekogass krever vi «rene» flasker, da vi deltrykksblander dette.
Det er jo en selvføgelighet at du må være sertifisert for å få blandingsgass hos oss.
O2 måler finner du også inne i bua. Men vi anbefaler deg å skaffe din egen.

Mvh.

Erling

«VIRKER IKKE DIN OPPRINGING» Ta kontakt med Kompressor ansvarlig Erling Tønnessen Tlf. 91608028.

Kalkulatorer.
Under finner du kalkulatorer for Nitrox blanding (Mdk’s Panel m/pris), luftforbruk, tilgjengelig luft og en oppdriftskalkulator for dykkerflasker. Mrk. Disse er kun for veiledning. Du er selv ansvarlig for å kontrollere svaret.

For å regne ut din sac-rate(Overflate luftforbruk) tar du «luftforbruk på en bestemt dybde x tank kapasiteten / tid på den bestemte dybden / dybde i ATA.
Eks. Du går ned med en 10L flaske til 20m blir der i 10min og bruker 30bar.
Formelen blir da: 30(bar) x 10(L)=300(L) / 10(min)=30(L/min) / 3(bar) = 10(L/min)
Overflate luftforbruk blir da 10 liter pr. min.

Kompressor historikk

14
apr

Luftanalyse 2015

Luftanalyse 2015. Vi har nå fått tibake luftanalysene som gjelder for 2015. Den viser at vi fremdeles har god luft i klubben. Vår reserve kompressor er ikke i bruk, så vi har ikke tatt prøver av denne. Rapporten kan lastes ned her «HOVEDKOMPRESSOR»  Den kommer også til å henge over fyllepanelet. Testene ble utført rett...
25
jan

Fyllepanel i drift.

Fullført service på fyllepanel. Service på fyllepanelet ble ferdigstillt i dag. Nå er det bare å fylle som før. Det som ble overhalt var trykkredusjonsventilene og en fylleventil, pluss tilbakeslagsventilene ble gjennomgått. Hilsen Kompressoransvarlig.
22
jan

Service på fyllepanel

Service på fyllepanel. Kompressorbua er for tiden stengt, da det blir utført vedlikehold på fyllepanelet. Vi satser på å få all jobb ferdig før helgen. Hilsen Kompressoransvarlig.
20
apr

Luftanalyse 2014

Luftanalyse 2014. Vi har nå fått tibake luftanalysene som gjelder for 2013. Den viser at vi fremdeles har god luft i klubben. I og med at vi nå har en Bauer reserve kompressor, har vi også tatt luftprøve av denne. Rapporten kan lastes ned her «HOVEDKOMPRESSOR»  Den kommer også til å henge over fyllepanelet. Testene...
21
mar

Luftanalyse 2013

Luftanalyse 2013. Vi har nå fått tibake luftanalysene som gjelder for 2013. Den viser at vi fremdeles har god luft i klubben. I og med at vi nå har en Bauer reserve kompressor, har vi også tatt luftprøve av denne. Rapportene kan lastes ned her «HOVEDKOMPRESSOR» – «RESERVEKOMPRESSOR». De kommer også til å henge...
15
mai

Luftanalyse 2012

Luftanalyse 2012. Vi har nå fått tibake luftanalysen som gjelder for 2012. Den viser at vi fremdeles har god luft i klubben. Rapporten kan lastes ned her «LINK TIL RAPPORT«. Den kommer også til å henge over fyllepanelet. Testen ble utført rett før filterbytte (Filterbytte skjer hver 20 driftstime). Slik at denne testen er...