Båtene i Mandal Dykkerklubb

Velkommen til båtsiden til klubben.

Mannefjord

2015-01-18 11.07.06Å være en dykkerklubb uten båt sier seg selv at blir ganske vanskelig. Så når vår kjære skøyte Haganes tok kvelden i 2013 var gode råd dyre. Hvordan skulle vi ordne dette?
Men det varte ikke lenge før et av våre medlemmer nevnte at det var muligens en båt vi kunne få kjøpt. Den hadde ikke vært brukt på en stund og hadde tilholdssted i Søgne. Høllefjord het den. Vi ordnet et møte med eier og tok en inspeksjon. Resten er historie. Vår nye hovedbåt heter nå Mannefjord.


Navnet «Mannefjord» ble bestemt da vi alle var enige at i Mandal kunne ikke en båt hete Høllefjord. Det var et flott navn i Søgne, men ikke i Mandal. Mannefjord, det høres bedre ut.
Mannefjord er utstyrt med baugtruster og ankervinsj. Det er sitteplasser for ca. 35 personer, toalett ombord og en bysse.
Vi har også montert en kombiplotter med structurescan for litt vrakleting på si…
For dykkingen monterte vi den eks. stigen fra den gamle skøyta vår. Denne fungerer intill videre.
Det er en rank båt, men veldig stabil i sjøen.
Kaiplass har vi rett i elvemunningen ved vårt klubbhus og fyllebu. Her er det parkeringsmuligheter og du kan laste rett fra bilen og ombord.

Teknisk Info
Skipsnavn Mannefjord
Type Andre små
passasjerskip,
ferge, skyss
Byggeår 1981
Verft A/S Fjellstrand
aluminium
yachts
Byggested Omastrand
Nasjon Norge
Materiale Aluminium
Lengde 14,96m
Bredde 4,7m
Dybde 2,78m

2015-01-18 11.05.36

Polaren

Vi kjøpte i 2012 en lettbåt/sikringsbåt, da vår eksisterende lettbåt gikk fløyten.
Vårt valg falt på merke Polarcirkel. Det er en polypropylen bygd båt(Hardplast). Disse båtene er velkjent for sin stabilitet. De tåler mye hard påkjenning, og er mye brukt av redningsetater og offshore.
Takket være en fantastisk innsats fra våre medlemmer ble dette mulig.
Polaren er 21ft. Tar ca. 6-8 dykkere avhengig av utstyrsnivået.
Fart er maks 40kn.
Den er alltid med på våre faste turer som sikringsbåt, men blir også flittig brukt av våre medlemmer til dykketurer utenom også.

Båt Historikk

27
sep

Ny skipperstol på plass

Ny skipperstol på plass. Endelig ny stol. Nå kan skipper sitte godt mens han/hun kjører. Erling og Pim ordnet opp og ny stol ble montert. Kjempebra.
27
sep

Nytt kjøleskap

Nytt kjøleskap på plass. Da båten ble kjøpt var der tre kjøleskap i den. Ett av dem virket en liten stund før det røk. Vi har nå fjernet alle tre og kjøpt ett nytt dobbelt skap. Takk til Erling for å bestille og montere dette. Og ikke minst, fylle det opp med Cola.
25
mar

Lettbåten er på plass

Båten ble klargjort med logo og reklame tidl. i dag. Sørlandsreklame stilte opp på morgenen etter merkene ble bestillt. Bra levert. Melding gikk ut på sms tjenesten, og 10 stk. sto på kaia kl. seks og ventet på å være med å prøve båten. Båten sto til forventningene. Den var kjapt opp i plan,...
23
jan

NY LETTBÅT I MANDAL DYKKERKLUBB.

MDKs nye medlemstilbud er på vei!!! MDK har nå bestilt ny sikringsbåt/lettbåt. Klubben har slått på stortrommen denne gang og resultatet er at vi, etter harde forhandlinger med Helgeland Plast, får levert en fabrikkny Polarcirkel work 660 med 150 hk Yamha pr. 1. mars. (Se bildet) Polarcirkel regnes for å være særdeles solide ettersom...