Om Mandal dykkerklubb

De første medlemmene i klubben.(Link til utklippsboken)

Klubben som alle kjenner som Mandal dykkerklubb het først «Tre lakser» Den ble stiftet i 1966 og besto det første året av 6 medlemmer. Årest etter økte medlemsmasen til rundt 30. Opplæringen den gangen besto i å lese det man fikk tak i av bøker om dykking i tillegg til den opplæringen man fikk av Georg Gundersen, som startet det hele.

Den orginale logoen fra da klubben het "Tre lakser"

Det har gått noen år siden 1966 og visse ting har naturligvis forandret seg i årenes løp. Ting som «Hummer taes bare en sjelden gang» er fjernet fra statuttene, navnet er forandret til Mandal Dykkerklubb og opplæringen er nå basert på sertifisering fra organisasjoner. Men noen ting er fremdeles som før, nemlig vår dragning til det som ligger under overflaten og Mandals kysthistorie.

Logo-MDK-300x300Mandal dykkerklubb har pr. 2014 ca. 60 betalende medlemmer. Av disse er det ca. 20 stk. som er den drivende kraft i klubben. Resten er medlemmer som er med av og til, og noen medlemmer dykker mest utenom klubb. Men alle er like viktige, for uten dere medlemmer hadde det ikke vært noen dykkerklubb i Mandal. Elva hadde ikke blitt ryddet, båteiere hadde ikke fått moringer rensket eller ting løsnet fra propeller osv. Så det er godt at dere er med å gjøre klubben til den flotte klubben vi er.

Klubblokalet

Klubben har tidligere hatt tilhold under Brokrysset, men med det nye senteret har vi sett oss nødt til å flytte på oss. Da vannet ble stengt og muligheten for å kunne kjøre til klubbhuset forsvant, ble det litt vanskelig å bruke blant annet til å vaske og tørke utstyr.
Hell i uhell har Redningselskapet nå flyttet til Kleven, og en løsning dukket opp. Vi har nå fått klubbhus i de gamle lokalene til Redningsselskapet i bygget hos Havnefogden på Ballastbrygga. Så nå har vi fått samlet alt på et sted, båter, lokale og fyllebu. Rett ved elva. Her håper vi på å kunne være i mange år fremover.

Vi samles hver onsdag fra kl. 19.00 og utover. For å ta en prat, drikke litt kaffe eller kanskje utføre litt arbeid på det som måtte trengs. Klubbkveldene har forståelig nok hatt litt dårlig oppslutning mens byggingen av det nye senteret har pågått. Ikke lett å sitte å snakke i lokale med knuste ruter og fukten som står i opp etter veggene. Men vi håper på bedre oppslutning nå som vi flytter inn i «nye» lokaler.
Det er bare å møte opp å ta skritte inn. Du vil føle deg velkommen fra første stund.

Båter

2015-01-18 13.41.37Vår gamle dykkerskøyte Haganes ble byttet ut for et par år siden. Vi har nå en stor aluminiums båt som vi kaller Mannefjord. Den hadde tidligere tilholdssted i Søgne og het Høllefjord. Dette er en tidligere skyss båt, som vi har gjort noen endringer på slik at den passer enda bedre til dykking.
I Mannefjord har vi plass til nesten det som skulle være av dykkere i Mandal. I tillegg har vi en 22 fots Polarcirkel som sikrings båt, denne er alltid med på turene.
Turer kjører vi hele året, annenhver lørdag og søndag. Sjekk terminlisten når neste tur er og hvem du skal melde deg på til. Se terminlisten.
Ikke-medlemmer er selvfølgelig også velkommen til å være med på disse turene.

Dykking i klubbens regi.

Klubben har en grunntanke om gode dykk for alle som er med på turene. Det skal være greit for deg som dykker, uansett om du er erfaren eller ikke.

Grupper i klubben.

Av interesser i klubben kan det nevnes at endel medlemmer er veldig opptatt av marinearkeologi, og den marine historien til Mandals-distriktet. Dette har blant annet ført til funn av mange interessante vrak.
I tillegg har vi også en fotogruppe som er meget aktiv. Bildene som vises på disse sidene er fra denne gruppa.
Klubben disponerer også bassenget i Mandal svømmehall en tid på mandager. Der kan klubbens medlemmer svømme, dykke og kose seg.
Vi gleder oss til å treffe deg.

Med vennlig hilsen.
Jens Hetlevik.
Leder av Mandal dykkerklubb.